Rookkast RK-100W

De Spako RK rookkast is ontwikkeld voor het kleuren, drogen en roken van ambachtelijke vlees-, vis- en veganproducten. Deze rookkast is volledig van rvs en daardoor praktisch onverslijtbaar en eenvoudig te reinigen.

Binnenkamer en luchtstroom

De rvs binnenkamer is vijfvoudig geïsoleerd en heeft een rvs geslepen ommanteling. De deur is ook geïsoleerd en uitstekend afgedicht. Alle rookkasten van Spako hebben standaard elektrische verwarming, op deze kast aangestuurd door een mechanische thermostaat. Via een instelbare luchtschuif onder in de deur wordt verse lucht aangezogen. Deze wordt via de elektrische elementen voorverwarmd tot de thermostatisch ingestelde waarde. Met deze warme lucht wordt het product geconditioneerd. Vervolgens begint het rookproces, waarbij een egale luchtstroom belangrijk is. Zowel de luchtinvoer als -afvoer is instelbaar en de rookkast heeft een meer dan 30 jaar beproefde luchtverdeelplaat, die de verwarming en de motlade van het product scheidt. Ook standaard: een scharnierende teeropvangplaat onder de afvoer, voor teruglopend teervocht uit de afvoerpijp.

Rookafvoer

De rookafvoer van de RK is uitstekend, maar in sommige situaties kan een mechanische luchtafzuiging zorgen voor een nóg constanter proces. Wij leveren deze afzuiging, in combinatie met de noodzakelijke traploze toerenregelaar.

RK
+7
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans