Hoogwaardig apparatuur voor vleesverwerking

Een ambachtelijke slager of vleesverwerkingsindustrie heeft hoogwaardig apparatuur nodig om vleesproducten te produceren voor de verkoop in eigen winkel of verkoop aan andere partijen. Spako produceert al vele jaren kookketels, rookkasten en complete productielijnen voor de ambachtelijke- en grootschalige productie van bijvoorbeeld rookworsten, hammen of buiken. Naast deze vleesproducten zijn er nog vele andere toepassingen mogelijk, zoals soepen, sauzen en ragouts.

De gestandaardiseerde kookketels en rookkasten van Spako zijn uitermate geschikt voor de ambachtelijke slagerij aangezien de machines compact zijn en in elke slagerij passen. Naast de standaard machines leveren wij ook turnkey productie- en kooklijnen voor de vleesverwerkingsindustrie. Alle machines en productielijnen produceren wij in onze eigen fabriek in Asten (NL) en vanwege een flexibele productiemethode voldoen we moeiteloos aan klantspecifieke wensen. Samen met jou zorgen we ervoor dat de machine of productielijn perfect afgestemd is op jouw situatie.

Het roken van vlees

In een professionele rookkast van Spako kun je ambachtelijke vlees-, vis- en vegan producten perfect kleuren, drogen en roken. Door de kast op temperatuur te brengen begint het kleur- en droogproces van de producten. Vervolgens rook je de producten totdat ze een overheerlijke authentieke rooksmaak krijgen. Onze kasten zijn inzetbaar voor de productie van worsten, hammen, buiken, rookvlees en meer.

Afbeelding

Kookketels en roerwerkketels voor de vleesverwerkingsindustrie

In een kookketel kun je grote hoeveelheden vleesproducten koken in water. Denk bijvoorbeeld aan het afkoken van koppen, worsten en hammen. Produceer je regelmatig producten die snel kunnen aanbranden? Maak dan gebruik van een kookketel of roerwerkketel met een dubbele wand. De dubbele wand maakt het mogelijk om dikkere producten te produceren, zoals soepen, sauzen, ragout en aardappelpuree.

Afbeelding

Complete productie- en kooklijnen voor meat processing

In de moderne vleesverwerkingsindustrie zijn geoptimaliseerde processen van belang om kwaliteit te kunnen garanderen en daarnaast ook tegen een zo laag mogelijke kostprijs te kunnen produceren. Waar Spako vroeger vooral bekend stond om gestandaardiseerde machines, produceren en installeren we nu complete productie- en kooklijnen. Onze machines vertalen we naar een efficiënte productielijn geheel afgestemd op jouw situatie.

Onze klanten

We zijn trots op de klanten die we hebben geholpen met alles van ‘stand alone’ machines tot complete productie- en kooklijnen. Vind hieronder een overzicht van enkele van de klanten die we hebben geholpen.