Roerwerkketel RWK

Industriële mengketels met roerwerk geschikt voor het werken met zware belading en in vochtige omstandigheden. Verkrijgbaar met een capaciteit van 250 tot 1000 liter. Een dubbelwandige binnen ketel geschikt voor gas, elektrische of stoom verwarming.
De roerwerk motor is gemonteerd op een brug over de ketel. Een roestvaststaal meng arm met Teflon onder- en zijkant schrapers. De ketel heeft een standaard 1½ “af tap, maar grotere diameters kunnen worden geleverd. Ideaal voor dikkere producten zoals ragouts of sauzen.

Verwarming

Gasverwarming met een RVS brander is speciaal ontwikkeld voor hoge verbranding efficiëntie en betrouwbaarheid. De brander is aangebracht in een RVS brander straat waarbij de warmte via de dubbele wand indirect wordt doorgegeven aan het product. Wanneer je voor elektrische verwarming kiest, wordt de ketel uitgevoerd met een klassieke dubbele wand. De elektrische verwarmingselementen bevinden zich in de olie, glycerine of waterbad, zodat ze direct kunnen afgeven. Voor service is er een afneembaar deksel aan de voorzijde van de ketel.

Bij stoomverwarming passen we een dubbele wand van laser gelaste “Thermplate” toe. Tussen de zeer kleine ruimte tussen de twee roestvrijstalen platen circuleert de stoom of thermische olie. Niet alleen kan een dubbele wand worden gebruikt voor verwarming, maar ook voor koeling met circulerend water of glycol.

Besturing

Standaard uitgevoerd met onze microprocessor MC TT a120. Waterdicht ingebouwd in een separate RVS schakelkast. Voor manuele bediening van:

  • de ketel temperatuur
  • voorschakel en procestijd
  • bij gas of elektrische verwarming met een separate temperatuur regeling van de olie in de dubbele wand op delta-T wijze.

Voor meer automatisch werken optioneel onstouch screen. Met een geheugen voor 100 programma’s waarin je de temperatuur opslaat maar ook de snelheid van het roerwerk, links/rechts om draaien en eventueel de water teller aanstuurt. Programma’s kunnen op een usb stick of via het internet worden vastgelegd.

Roerwerk

De motor van het roerwerk is gemonteerd op een brug over de ketel. Met een roestvrijstalen meng arm met Teflon zijkant en onderkant schrapers .De teflon schrapers zijn uitneembaar voor reinigingsdoeleinden.
Om het mengen te optimaliseren draait het roerwerk links/rechts om. Standaard handmatig maar via de frequentie regeling of het touchscreen automatisch. Via de frequentie regeling stel je ook de roersnelheid in.

+5
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans