De perfecte kook-rookkamer voor de voedselverwerkingsindustrie

Een moderne kook-rookkamer voor het kleuren, drogen en roken van ambachtelijke vlees-, vis- en vegan producten. Door de combinatie van meer dan 65 jaar ervaring en de modernste technologieën zijn onze Kombikast kook-rookkamers perfect afgestemd op de wensen van de moderne slager en voedsel- en vleesverwerkingsindustrie. Daarnaast worden alle machines geproduceerd in onze eigen fabriek in Nederland, waardoor wij in staat zijn om snel te schakelen en de beste kwaliteit te leveren.

Deze kasten zijn geschikt voor:

  • roken
  • koken
  • bakken
  • pasteuriseren

Het bewerken en verwerken van levensmiddelen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Onze nieuwe generatie kamers zijn voorzien van een breed scala aan standaard opties, zoals:

  • het besturen van de luchtsnelheid (toerenregeling)
  • het regelen van de temperatuur en luchtvochtigheid
  • reiniging met pomp en ingebouwde douche
  • een eenvoudig bestuurssysteem

Verkrijgbaar in drie verschillende systemen

De kook-rookkamers van Spako zijn volledig elektrisch én zijn verkrijgbaar in drie verschillende systemen: vloeibare rookontwikkeling, verbrandingsrook en Touch Smoke.

Vloeibare rookontwikkeling

Deze kamer maakt gebruik van een vloeibare rookontwikkelaar. In de praktijk betekent dat er minder rook vrijkomt. Deze optie is dan ook uitermate geschikt voor bedrijven die opereren in gebieden waar je rekening moet houden met bijvoorbeeld geuroverlast.  Daarnaast vindt er geen verbranding plaats waardoor de producten gezonder zijn (minder schadelijke stoffen).

Verbrandingsrook 

Deze kamer maakt gebruik van verbrandingsrook en wordt gezien als de traditionele manier van roken. Het roken van levensmiddelen hoe we het al jarenlang kennen. Voorzien van alle gemakken op het gebied van kleuren, drogen en roken in een gemoderniseerde kook-rookkamer.

Touch Smoke

Deze kamer is voorzien van het unieke Touch Smoke systeem. Deze technologie vind je alleen terug in de kook-rookkamers van Spako. De rookontwikkeling vindt plaats door houtverbranding op een keramische plaat in de kast. Via het besturingssysteem is de luchtsnelheid, temperatuur en rookontwikkeling in te stellen. Het resultaat: een heerlijke zachte rooksmaak.

Naast de kook-rookkamers produceren wij ook klassieke rookkasten. Deze kasten werken op traditionele houtverbranding, waardoor de levensmiddelen een heerlijke authentieke smaak krijgen.

De perfecte Kombikast voor jouw slagerij

Een slager heeft hoogwaardig apparatuur nodig om levensmiddelen te produceren voor de verkoop in de winkel. Wanneer men zelf vleesproducten zoals rookworsten, hammen of buiken wil drogen en roken, dan heb je een goede kook-rookkamer nodig. De kamers van Spako zijn uitermate geschikt voor slagerijen, aangezien de kamers compact zijn en in elke slagerij geplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn de Kombikast rookkamers voorzien van een gebruiksvriendelijk besturingssysteem en zijn de kamers zeer gemakkelijk te reinigen.

De specialist in industriële voedselverwerkende apparatuur

Spako is al ruim 65 jaar de specialist in rookkasten en kookketels. Door jarenlange ervaring in de voedselverwerkingsindustrie en continue innovatie heeft Spako een unieke kook-rookkamer ontwikkeld. De machines worden geproduceerd in eigen fabriek in Nederland, waardoor het ook mogelijk is om maatwerk kamers te leveren. Indien je nog vragen hebt over onze machines of je wil weten of wij kunnen voldoen aan jouw specifieke wensen. Gerard staat je graag te woord en helpt je bij alle vragen.

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans