De perfecte kookketel voor jouw bedrijf

Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw produceert Spako al kookketels. Door jarenlange ervaring en innovatie hebben wij een serie kookketels ontwikkeld voor het koken van vlees, groenten en aardappelen en het produceren van verschillende producten, zoals ambachtelijke soepen en sauzen. De ketels vind je terug in verschillende voedselverwerkende bedrijven, zoals slagerijen, grootkeukens en soep- en saus producenten.

Onze kookketels zijn verkrijgbaar in vier basisuitvoeringen. Echter, voldoen wij vanwege een flexibele productiemethode moeiteloos aan klantspecifieke wensen, waardoor wij ook maatwerk kookketels en turnkey productie- en kooklijnen leveren. Samen met jou zorgen wij ervoor dat de kookketel of productielijn perfect afgestemd is op jouw situatie.

Industriële kookketels

Een grote slagerij, grootkeuken of voedselverwerkingsbedrijf heeft een kookketel nodig die voldoet aan strenge kwaliteitseisen. De kwaliteit en levensduur van de industriële kookketel zijn belangrijk, aangezien de ketel intensief gebruikt wordt. Bij Spako produceren we industriële kookketels met een unieke brander onderin de ketel waardoor de ketel geleidelijk opwarmt. Door het toepassen van deze technologie slijt de ketel minder snel en bespaar je tot 20% op het energieverbruik.

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Kookketels 100 tot 150 liter

De kookketels van 100 tot 150 liter zijn compact, modern en flexibel inzetbaar. De ketels worden veelal gebruikt in slagerijen, gastronomie, grootkeukens en cateringbedrijven. In ons assortiment vind je de DWGV ketels. Een ronde, dubbelwandige RVS ketel met elektrische verwarming met een inhoud tot 150 liter. De dubbele wand is gevuld met geurloze glycerine (thermische olie) en is geschikt voor verschillende kookprocessen, zoals het afkoken van hammen en worsten in water en het koken van soepen en sauzen.

Kookketels 500 liter

De kookketels met een inhoud van meer dan 500 liter zijn bestemd voor productiebedrijven. De ketels zijn professioneel uitgevoerd, zodat personeel veilig en efficiënt met de ketels kan werken. Zo beschikken deze ketels over takelbare RVS korven waarmee de producten uit de kookketel gehaald kunnen worden. De 500 liter kookketels worden ingezet voor het koken van vleeswaren, aardappels, groenten en pasta producten.

De basisketel is enkelwandig en geeft de warmte rechtstreeks af aan het water. Deze ketels zijn geschikt voor het koken in water. Daarnaast produceren wij deze ketel ook dubbelwandig, zodat het ook mogelijk is om andere toepassingen te koken. In ons assortiment vind je de RHP 350-700 en de RHI 750-3500. Beide ketels zijn gemaakt van hoogwaardig RVS en zijn op drie verschillende manieren warm te stoken.

Elektrisch, gas of stoom gestookte ketels

Elke slager of vleesverwerkingsbedrijf heeft een andere energiebehoefte. Voor de een is een gasgestookte ketel interessant, de ander kookt liever elektrisch. Bij Spako heb je de keuze uit elektrische, gas of stoom gestookte ketels. Neem contact op met Gerard voor meer informatie over onze kookketels.

Dubbelwandige kookketel

De basiskookketel (enkelwandig) wordt ingezet om producten in water te koken, zoals, worsten, hammen of groenten. Brandt het product gemakkelijk aan, zoals huisgemaakte soepen en sauzen, dan is een dubbelwandige kookketel de uitkomst. Deze ketel wordt voorzien van een dubbele wand, gevuld met thermische olie. Het opwarmen gaat geleidelijker en daardoor branden de producten niet aan.

Gebruikte kookketels weer als nieuw

Bij voorkeur bieden wij geen gebruikte maar gereviseerde kookketel aan. De kookketels die hiervoor in aanmerking komen worden vooraf geselecteerd door onze servicemedewerkers. Kunnen wij ze niet meer naar een betrouwbare en nette staat ombouwen, dan worden de ketels gerecycled.

Alle kookketels die we aanbieden moeten technisch in orde zijn. Verschillende componenten van de ketel worden grondig onder handen genomen: de leidingen, de binnenketel en de aftapkraan worden gecontroleerd en indien nodig gerepareerd en vervangen. Om de kwaliteit te waarborgen van de gebruikte kookketels, worden deze ketels ook aangeboden met onze garantie voorwaarden. Benieuwd welke gebruikte kookketels wij momenteel aanbieden? Neem contact op.

Een basisuitvoering of maatwerk kookketel

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte kookketel heb je bij Spako twee mogelijkheden om uit te kiezen. Of je kiest voor een van de basisuitvoeringen die hierboven staan getoond of je kiest voor een kokketel die niet alleen op maat is gemaakt maar die ook nog eens voldoet aan al je wensen en behoeften. Ongeacht de keuze die je maakt weet je zeker dat je eindigt met een kwalitatieve kookketel die past in jouw productie. Wil je meer weten voordat je een keuze maakt voor een basisuitvoering of een maatwerk kokketel? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

De specialist in industriële voedselverwerkende apparatuur

Spako is al ruim 65 jaar de specialist in rookkasten, rookkamers en kookketels. Door jarenlange ervaring in de voedselverwerkingsindustrie en continue innovatie heeft Spako een serie unieke kookketels ontwikkeld. De machines worden geproduceerd in eigen fabriek in Nederland, waardoor wij ook in staat zijn om maatwerk ketels te leveren. Indien je nog vragen hebt over onze kookketels of je wil weten of wij kunnen voldoen aan jouw specifieke wensen, neem dan contact op met Gerard. Hij staat je graag te woord en helpt je bij alle vragen.

Onze klanten

We zijn trots op de klanten die we hebben geholpen met alles van ‘stand alone’ machines tot complete productie- en kooklijnen. Vind hieronder een overzicht van enkele van de klanten die we hebben geholpen.

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans