Kookketel RHI  1000-2200L

Spako biedt een volledig assortiment kook, rook, bak en mengapparatuur voor de industriële productie van vleeswaren, snacks en maaltijden. Door jarenlange ervaring te combineren met de actuele techniek en technologie, heeft Spako een kookketel ontwikkeld voor het kookproces in de meest uitgebreide zin van het woord.

Efficient werken

Deze industriële ketels zijn volledig gemaakt uit roestvaststaal en standaard voorzien van een dubbelwandig deksel en water toevoer. Om efficiënt te kunnen werken zijn de ketels geschikt voor takelbare korven. Afhankelijk van de inhoud hebben ze een capaciteit voor 1, 2 of 3 korven. De standaard korf is geschikt voor het koken van vlees stukken maar er zijn ook speciale uitvoeringen voor bijvoorbeeld aardappels, groenten of pasta producten. Alle korven kunnen met een openklapbare bodem worden uitgevoerd.

Besturing

Standaard zijn de ketels voorzien van onze microprocessor MCTT-A120 voor de besturing van de ketel temperatuur en met tijdfuncties. Eventueel uitbreid baar met een digitale uitgang voor proces registratie. De besturing biedt naast bedieningsgemak vele extra mogelijkheden zoals automatisch vullen, minimum niveau regeling of circulatie pomp regeling. Afhankelijk van het type product kan de afvoer met de standaard 1½”afvoer, of met een RVS DN 80 of 100 uitlaat worden uitgevoerd.

Verwarming

De ketels tot 1000 liter kunnen gas verwarmd worden uitgevoerd met een 5-zijdige gas kast. Samen met de extreem zuinige premix regeling zorgt dit voor lage stookkosten en betrouwbaar werken. Alle ketels kunnen voor elektrische of stoom verwarming worden uitgevoerd. Onze flexibele productiemethode biedt de mogelijkheid om in deze serie passende oplossingen aan te bieden.

De ketels kunnen verder met directe elektrische bodemverwarming worden uitgevoerd, eventueel uit te breiden naar dubbelwandige binnenketel. Echt industrieel is natuurlijk stoomverwarming. Als je hiervoor kiest met een standaard bodem verwarming, uitbreidbaar met voor en achterwand verwarming.

Meer of minder liters nodig? Onze basisuitvoeringen zijn verkrijgbaar in kookketel 100 liter, kookketel 200 liter, kookketel 300 liter en kookketel 500 liter.

+6
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans