Hoogwaardig apparatuur voor visverwerking

Een ambachtelijke visrokerij of visverwerkingsindustrie heeft hoogwaardig apparatuur nodig om vissen te roken en visproducten te produceren. Afhankelijk van het product en capaciteit volstaat een goede rookkast, kookketel of complete productielijn. Een visrokerij heeft bijvoorbeeld een speciaal gebouwde rookkast nodig die voldoet aan de vereisten om vis te roken. Voor een visverwerkingsbedrijf is een industriële kookketel inzetbaar om grote hoeveelheden visproducten te produceren, zoals vissoepen en vissnacks.

Naast de gestandaardiseerde machines leveren wij ook turnkey productie- en kooklijnen voor de visverwerkingsindustrie. Alle machines en productielijnen produceren wij in onze eigen fabriek in Asten (NL) en vanwege een flexibele productiemethode voldoen we moeiteloos aan klantspecifieke wensen. Samen met jou zorgen we ervoor dat de machine of productielijn perfect afgestemd is op jouw situatie.

Het roken van vis

Het perfect roken van vis is échte ambacht. De structuur van de meeste vissen zijn over het algemeen minder stevig in vergelijking met vlees, wat het roken lastiger maakt. Daarnaast zitten er ook veel vetten in vis. Vetten die je graag wil behouden in het product. De rookkasten van Spako worden zo ontworpen dat deze voldoen aan de wensen van de traditionele visrokerij. Afhankelijk van de vissoort die je graag wil roken in de kast, zorgen wij ervoor dat de kast op maat wordt gebouwd. Zo is het ook mogelijk om kasten te leveren met ingebouwde koelspiraal en vishaken of pinnen.

Een medewerker laat zien hoe je vis rookt

Kookketels en roerwerkketels voor de visverwerkingsindustrie

Bij Spako vind je een uitgebreid assortiment kookketels voor ambachtslieden en de visverwerkingsindustrie. Voor visverwerking wordt vaak gekozen voor een dubbelwandige kookketel of roerwerkketel. In de dubbele wand zit thermische olie, wat het mogelijk maakt om dikkere producten te maken, zoals complete maaltijden, soepen, sauzen en vissalades. Met een roerwerkketel meng je gemakkelijk grote hoeveelheden door elkaar.

Afbeelding

Complete productie- en kooklijnen voor fish processing

In de moderne visverwerkingsindustrie zijn geoptimaliseerde processen van belang om kwaliteit te kunnen garanderen en daarnaast ook tegen een zo laag mogelijke kostprijs te kunnen produceren. Waar Spako vroeg vooral bekend stond om gestandaardiseerde machines, produceren en installeren we nu complete productie- en kooklijnen. Onze machines vertalen we naar een efficiënte productielijn geheel afgestemd op jouw situatie.

Afbeelding

Onze klanten

We zijn trots op de klanten die we hebben geholpen met alles van ‘stand alone’ machines tot complete productie- en kooklijnen. Vind hieronder een overzicht van enkele van de klanten die we hebben geholpen.