Hoogwaardig apparatuur voor de maaltijden industrie

Voor de maaltijden industrie heeft Spako een serie kookketels en rookkamers ontwikkeld voor de productie van vlees, rijst, pasta, groenten, aardappelproducten, soepen en sauzen. Sinds 1954 produceren wij al kookketels en rookkasten voor de ambachtelijke en voedselverwerkingsindustrie. Van een gestandaardiseerde machine voor ambachtelijke bedrijven tot complete turnkey productielijnen voor grootschalige maaltijdproductie. Bij ons is geen wens te gek.

Alle machines en productielijnen produceren wij in onze eigen fabriek in Asten (NL) en vanwege een flexibele productiemethode voldoen we moeiteloos aan klantspecifieke wensen. Samen zorgen wij ervoor dat de machines of complete productielijn wordt afgestemd op de productielocatie. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw productielocatie? Neem dan contact op met Gerard. Hij staat je graag te woord en helpt je bij alle vragen en uitdagingen.

Kookketels voor maaltijdproductie

De basiskookketel is enkelwandig uitgevoerd en geeft de warmte rechtstreeks af aan het water. Deze ketels zijn prima voor het koken van grote hoeveelheden in water, bijvoorbeeld voor het afkoken van vlees en het koken van pasta, rijst, groenten en aardappels. Produceer je met regelmaat aanbrandgevoelige producten? Kies dan voor een dubbelwandige kookketel. De dubbele wand is gevuld met thermische olie en daardoor zal het koken geleidelijk plaatsvinden. Een dubbelwandige ketel is geschikt voor de productie van dikkere producten, zoals aardappelpurees, stamppotten, soepen en sauzen. In ons assortiment vind je kookketels van 100 tot 3000 liter.

 

Roerwerkketels voor maaltijdproductie

Wanneer je de producten hebt voorgekookt en je wil de producten verwerken tot een eindproduct, dan volstaat een Spako roerwerkketel perfect. Deze industriële ketels met roerwerk zijn ontwikkeld om grote hoeveelheden producten te mengen en worden toegepast voor de productie van aardappelpurees, stamppotten, sauzen en ragouts. Daarnaast leveren wij ook ketels geschikt voor het aanbraden van vlees en roerbakken van groenten. De groenten of stukjes vlees blijven door het roerwerk continue in beweging en daardoor worden de producten goed gebakken. In ons assortiment vind je de industriële ketels KRWK en de RWKP. Beide leverbaar van 150 tot 1000 liter.

Complete productie- en kooklijnen voor meal processing

In de maaltijden productie zijn geoptimaliseerde processen van belang om kwaliteit te kunnen garanderen en daarnaast ook tegen een zo laag mogelijke kostprijs te kunnen produceren. Waar Spako vroeg vooral bekend stond om gestandaardiseerde machines, produceren en installeren we nu ook complete productie- en kooklijnen. Onze machines vertalen we naar een efficiënte productielijn geheel afgestemd op jouw situatie.