• 300 liter ketel
  • Geautomatiseerd kookproces
  • Elektrische ketel
  • Turnkey kooklijn

Ook een project in gedachten?

Ook even sparren met Gerard

Een turnkey kooklijn voor van Van Hessen in Roemenië

Het koken van natuurdarmen en andere vleesproducten voor de internationale markt. Dat is waar Van Hessen zich al vele jaren in onderscheidt. In deze markt is voedselveiligheid een belangrijk aspect en consumenten over de hele wereld moeten erop kunnen vertrouwen dat vleesproducten veilig zijn. Om te voldoen aan de voedselveiligheids- en exporteisen dienen de natuurdarmen negen minuten lang op minimaal 90 graden gekookt te worden.

Van Hessen is naar ons toe gekomen met de vraag of wij een kooklijn kunnen realiseren voor het koken van natuurdarmen die voldoet aan alle voedselveiligheidseisen. In het verleden hebben we al meerdere kookketels geleverd aan productielocaties in Duitsland, maar nog geen volledige kooklijn. Een mooie uitdaging voor een goede relatie die gewend is aan onze hoge kwaliteitsstandaarden was dan ook al snel opgestart.

De uitdaging

Voor de productielijn van Van Hessen in Roemenië is het belangrijk dat het kookproces volledig geautomatiseerd is om altijd een constant en kwalitatief eindproduct te produceren. Ook moet de kooklijn gemakkelijk te besturen en gebruiksvriendelijk zijn voor het personeel in Roemenië. Daarnaast is de aangewezen ruimte, waarin de kooklijn staat, redelijk beperkt. De kooklijn moet dus precies passen binnen de beschikbare ruimte op de productielocatie en aan alle veiligheidseisen voldoen.

Afbeelding

Van tekentafel tot complete inrichting

Wij zijn aan de slag gegaan met een machineontwerp die precies in de aangewezen ruimte past, waarbij rekening gehouden wordt met het gebruik van de machine, zodat het personeel optimaal kan werken. Op basis van dit ontwerp en na goedkeuring vanuit Van Hessen zijn we gestart met de engineering en productie van een volledige maatwerk kooklijn.

Om de kooklijn gemakkelijk te besturen, is gekozen voor een Siemens PLC-besturingssysteem met eigen geschreven software. Het schrijven van de software verzorgen we inhouse, zodat we optimaal kunnen inspelen op de behoeftes van de klant. Voor Van Hessen was een volledig geautomatiseerd kookproces gewenst, rekening houdend met gebruiksvriendelijke besturing voor het personeel in Roemenië. Een bijkomend voordeel van het Siemens PLC-systeem is dat de onderdelen wereldwijd verkrijgbaar zijn, wel zo handig wanneer de kooklijn in Roemenië staat.

Vervolgens hebben we de kooklijn proefgedraaid in onze fabriek, waarbij we Van Hessen uitgenodigd hebben om de machine te bekijken en goed te keuren. Na goedkeuring zetten we de kooklijn op transport naar Roemenië. De kooklijn bestaat uit drie verschillende onderdelen die eenvoudig te monteren en installeren zijn. Het personeel in Roemenië heeft de machine zelfstandig in de ruimte geïnstalleerd, afgesteld en aangesloten. De kooklijn is klaar voor gebruik.

Afbeelding

Een tailormade kooklijn voor Van Hessen

De wensen van Van Hessen hebben wij vertaald naar een one-of-a-kind kooklijn. Het gehele kookproces is volledig geautomatiseerd en met een eigen geprogrammeerd PLC besturingsprogramma kan het personeel in Roemenië het kookproces in gang zetten: natuurdarmen erin, koken op minimaal 90 graden en de gepasteuriseerde natuurdarmen worden middels een korf voorwaarts gekanteld en via een trechter in een normbak geplaatst

Het eindproduct voldoet aan de strenge voedselveiligheidseisen en is klaar voor export naar Japan, Korea, Vietnam, Hongarije en andere landen over de hele wereld.

Van kookketel tot een unieke kooklijn in Roemenië. Geen uitdaging is ons te gek. Samen een uniek project starten? Neem contact op met Gerard.

Afbeelding
+7
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans