• One-of-a-kind wellijn
  • Gebruiksvriendelijk
  • Uniek verwarmingssysteem

Ook een project in gedachten?

Ook even sparren met Frank

Flexibiliteit en maatwerk: dé basis van de nieuwe wellijn

Pure en eerlijke producten, daar maakt ABZ Anloo sinds dag één het verschil in! ABZ Anloo is een horecagroothandel en tevens ook producent van ambachtelijke vleesproducten, waarvan de gehaktballen behoren tot een van de specialiteiten van de organisatie. Voor de productie van de gehaktballen en andere vleesproducten maakt de organisatie gebruik van een wellijn, echter is de welbak van de huidige machine dusdanig versleten dat de complete machine aan vervanging toe is.

Om effectief te blijven produceren, zonder concessies te doen op het gebied van gebruiksgemak en snelheid, is ABZ Anloo op zoek gegaan naar een nieuwe wellijn.  De organisatie is met ons in contact gekomen en heeft gevraagd of wij hen hierbij kunnen helpen.

De uitdaging

Wij hebben kennis gemaakt met ABZ Anloo en door samen te brainstormen zijn we erachter gekomen waar de wellijn aan moet voldoen. De organisatie heeft jarenlange ervaring met een bepaald productieproces en het is aan ons om te bekijken hoe wij onze technieken en apparatuur optimaal kunnen integreren in het proces. In deze specifieke situatie kwamen we tot de conclusie dat de machine een versimpelde versie moet zijn van het huidige apparaat, echter eenvoudiger in gebruik, moderner en met voldoende snelheid voor de productie van grotere hoeveelheden gehaktballen.

Van tekentafel tot complete inrichting

Tijdens het eerste gesprek met ABZ Anloo werd duidelijk dat het apparaat eenvoudig in gebruik moet zijn. Normaliter bevat de machine een compleet systeem om de wellijn eruit te tillen. ABZ Anloo heeft daar geen behoefte aan en wil een vereenvoudigd systeem. Zodoende hebben wij een licht, verfijnd systeem kunnen aanbieden, waardoor verschillende onderdelen, zoals de kap en de band afzonderlijk te liften zijn. Dit communiceren wij met ABZ Anloo en zij bekijken of dit aansluit bij de wensen en bovenal of het past binnen het beschikbare budget. Vervolgens maken wij de technische tekeningen, produceren en installeren wij het apparaat. Een professionele Spako demonstrateur test het apparaat op locatie en geeft een demonstratie aan het personeel, zodat zij direct aan de slag kunnen met het apparaat.

Een unieke machine voor ABZ Anloo

Snelheid en eenvoud voor een optimaal productieproces. Door deze aspecten in beschouwing te nemen, zijn wij in staat om een one-of-a-kind wellijn te ontwikkelen die naadloos aansluit op de behoefte van ABZ Anloo. Daarbij maken we gebruik van een uniek verwarmingssysteem die de gehele band in de wellijn geleidelijker verwarmt en dat resulteert in een kwalitatief en beter eindproduct. 

Van kookketel tot wellijn. Geen uitdaging is ons te gek. Samen een uniek project starten? Neem contact op met Frank.

+8
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans

Andere projecten