• 500 liter kantelbare roerwerkketels
  • 400 liter industriële wok
  • Stoomverwarmde ketels
  • Op maat gemaakt bordes

Ook een project in gedachten?

Ook even sparren met Gerard

Professioneel apparatuur voor Van Smaak

Altijd gezonde en smakelijke maaltijden in huis? Van Smaak maakt het mogelijk! Van Smaak produceert warme maaltijden, koelverse maaltijden en diepvriesmaaltijden voor particulieren en zorginstellingen en is actief in het noorden van het land.

Van Smaak is van origine een grootkeuken en zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig productiebedrijf. Daarbij hebben zij haar assortiment met maaltijden flink uitgebreid, zodat klanten kunnen blijven genieten van de allerlekkerste gerechten. Het assortiment diepvriesmaaltijden bestaat bijvoorbeeld uit 140 gevarieerde maaltijden, soepen en desserts. Voor ieder wat wils!

Om het productieproces te optimaliseren en een efficiëntieslag te maken, is Van Smaak op zoek gegaan naar apparatuur om dit te verwezenlijken. De organisatie is met ons in contact gekomen en heeft gevraagd of wij hen hierbij kunnen helpen.

De uitdaging

De huidige kookketels van Van Smaak hebben een maximale inhoud van 150-200 liter en zijn in het productiebedrijf te klein geworden om grote hoeveelheden voedingsmiddelen te koken en mengen voor de productie van alle maaltijden. De organisatie wil graag de productie verder opschalen: een hoger rendement, tegen lagere kostprijzen en een efficiënter proces. Daarnaast zijn er een aantal productspecifieke eisen van toepassing bij Van Smaak, zoals een kantelsysteem op een specifieke hoogte, de mogelijkheden om normwagens te plaatsen en op maat gemaakt bordes, zodat het personeel arbovriendelijk kan werken.

Afbeelding

Van tekentafel tot complete inrichting

Door een bezoek aan de productielocatie en het kennismakingsgesprek hebben wij al vrij snel een beeld van de gewenste situatie. We luisteren naar de wensen van Van Smaak en kijken samen welke apparatuur geschikt is voor de specifieke productielocatie. Er worden opstellingstekeningen gemaakt met bijbehorende aansluitgegevens en Van Smaak bekijkt of zij het daadwerkelijk kunnen verwezenlijken. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van bepaalde leidingen voor gas of stroom. Vervolgens worden de technische tekeningen gemaakt, de apparatuur geproduceerd en geïnstalleerd op locatie.

Afbeelding

Maatwerk apparatuur voor Van Smaak

Om effectief en voldoende te produceren hebben wij drie 500 liter kantelbare roerwerkketels voorgesteld. Daarbij rekening houdend met de hoogte en de optie voor het gebruik van normwagens. Qua energievoorziening is er gekozen voor stoomverwarmde roerwerkketels, aangezien er in dat geval minder leidingen nodig zijn. Enkel een aanvoer en afvoer. Dat was voor Van Smaak de perfecte oplossing .

Daarnaast was Van Smaak ook op zoek naar een ketel om grote hoeveelheden vlees en groenten aan te bakken. Hierin heeft onze industriële wok uitkomst geboden.

Het resultaat: een efficiënte productiekeuken, tegen lagere kostprijs waar de koks van Van Smaak honderden overheerlijke maaltijden maken voor particulieren, supermarkten en zorginstellingen.

Afbeelding
+10
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans