• Geautomatiseerde procesoplossing
  • Zonder toevoeging van vocht
  • 100% puur eindproduct
  • In lijn verwerken van groentes

Ook een project in gedachten?

Ook even sparren met Gerard

Geavanceerde machinelijn voor het verwerken van groentes

Voor een recente opdracht hebben we, in samenwerking met een aantal van onze betrouwbare partners, een innovatieve machinelijn ontwikkeld en geleverd. Ons team heeft zich specifiek gericht op het verwerken en pasteuriseren binnen dit project, waarbij we een efficiënte en betrouwbare oplossing hebben gecreëerd die de kwaliteit van de eindproducten waarborgt.

Het proces begint bij de dolav kantelaar, een essentieel onderdeel voor het invoeren van producten in de productielijn. Deze kantelaar is ontworpen om plastic voorraadbakken efficiënt te kantelen en leeg te kiepen. Het systeem bestaat uit een stevig onderframe met een opening aan de voorzijde en een kantelframe waarin de voorraadbak wordt geplaatst. Met behulp van een hydraulisch aggregaat en hydraulische cilinders kan het kantelframe soepel scharnieren om een as op het onderframe, waarbij het product naar een hogere positie wordt gebracht voor verdere verwerking. Het gekantelde product valt vervolgens in een bufferchute met een zeefbodem. Deze zeef is uitneembaar en kan worden vervangen door een vlakke plaat, afhankelijk van de specifieke vereisten van het productieproces. De kantelaar werkt volledig autonoom en handgeleid, zonder elektronische aansturing, wat zorgt voor eenvoud en betrouwbaarheid in de bediening.

Na deze eerste stap wordt het product in een klant-specifiek ontworpen procesinstallatie verwerkt. In deze installatie wordt het product verwerkt en voorbereid voor de volgende fase van het productieproces. Vervolgens wordt het product in een kookketel gepompt, waar een laatste mix-stap plaatsvindt en het product wordt verhit om het pasteurisatieproces te voltooien. Deze cruciale stap zorgt ervoor dat het eindproduct veilig en van hoge kwaliteit is.

Wanneer de pasteurisatie voltooid is, wordt het eindproduct verpompt naar de afvulinstallatie, waar het gereed is voor verpakking en distributie. Deze machinelijn biedt een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het pureren en pasteuriseren van diverse producten. Door het combineren van geavanceerde techniek met eenvoudig te bedienen apparatuur hebben we een robuust systeem gecreëerd dat aan de specifieke behoeften van onze klant voldoet zonder in te boeten op gebruiksgemak of productveiligheid.

Met deze machinelijn kunnen onze klanten erop vertrouwen dat hun producten met de hoogste zorg en precisie worden verwerkt, resulterend in een eindproduct van topkwaliteit.

Via de volgende link zie je de machinelijn in actie: https://www.linkedin.com/posts/spako-food-machinery-b%2Ev%2E_spakofoodmachinery-vegetableprocessing-reducewaste-activity-7192493682699173888-QlGo?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

De uitdaging

Bij ons bedrijf staan we voor uitdagingen die ons in staat stellen onze expertise en innovatie te tonen. Een van onze recente projecten betrof het ontwerpen van een machinelijn die hele stukken groentes verwerkt tot een eindproduct, zonder toevoeging van vocht. Deze vereiste maakte het proces bijzonder uitdagend, maar ook buitengewoon boeiend.

Samen met onze klant zijn we gestart met kleinschalige testen op onze locatie. Deze testen waren cruciaal om inzicht te krijgen in de specifieke eisen en om eventuele obstakels vroegtijdig te identificeren. Op basis van de uitkomsten van deze testen zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp van de machine.

Dankzij onze grondige aanpak en samenwerking met de klant, hebben we een machinelijn ontwikkeld die voldoet aan alle gestelde eisen. De installatie draait momenteel naar volle tevredenheid van de klant en levert consistent hoogwaardige resultaten.

Wij blijven ons inzetten voor innovatieve oplossingen en streven ernaar om elke uitdaging om te zetten in een succesverhaal.

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans