De perfecte rookkast voor jouw bedrijf

Al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw produceert rookkasten. Mede dankzij deze jarenlange ervaring en de innovatie gedurende de jaren weet je zeker dat je de perfecte rookkast vind voor jouw bedrijf. In een professionele rookkast van Spako kun je ambachtelijke vlees-, vis- en vegan producten perfect kleuren, drogen en roken. Onze klassieke rookkasten, geschikt voor traditioneel roken op natuurlijke trek zijn voorzien van alle moderne gemakken en uiterst eenvoudig in gebruik.

De trek in de kast is de motor van het systeem. Verse lucht wordt onderaan in de rookkast aangezogen en verwarmd, zodat de producten op een constante temperatuur worden gedroogd. Vervolgens zal de lucht via de schoorsteen de kast weer verlaten. De trek is te regelen bij de lucht in- en afvoer, maar meestal wordt de afvoerklep gebruikt. Wanneer het product mooi op kleur is, dan kan er gerookt worden.

Onze rookkasten zijn verkrijgbaar in drie basisuitvoeringen: RK-80, RK-100W en de RK-100WD. Naast de standaard machines leveren wij ook turnkey productie- en kooklijnen voor de voedselverwerkingsindustrie. Alle machines en productielijnen produceren wij in onze eigen fabriek in Asten (NL) en vanwege een flexibele productiemethode voldoen wij moeiteloos aan klantspecifieke wensen. Samen met jou zorgen wij ervoor dat de rookkast of productielijn perfect afgestemd is op jouw situatie.

Rookkasten van RVS

RVS is een veel gebruikte materiaal in de voedselverwerkende industrie en dat is niet zonder goede reden. Al onze rookkasten worden vervaardigd uit hoogwaardig RVS én dat zorgt voor een aantal voordelen. Onder andere de deuren en binnen- en buitenwanden zijn van RVS en dat zorgt voor een energiebesparende lucht isolatie. Daarnaast zijn onze RVS rookkasten goed te reinigen. Verschillende onderdelen in de kast, zoals de rookverdeler, vetopvangbak en de uitneembare condensbak zijn hierdoor nóg gemakkelijker schoon te maken. RVS rookkasten zijn dus een uitstekende keuze vanwege hun energie-efficiëntie, duurzaamheid, hygiëne en gemakkelijke reiniging.

Elektrische rookkasten van Spako

De rookkasten van Spako zijn voorzien van een elektrische verwarming en volledig geïsoleerd. De temperatuur in de kast is hierdoor goed te regelen en dat maakt het kleuren en drogen van de levensmiddelen goed te controleren. Wat natuurlijk een positief effect heeft op de smaak van de producten. Onderin de kast bevindt zich een aparte bak waar je handmatig hout kan verbranden. De producten uit deze rookkasten krijgen hierdoor een échte authentieke rooksmaak.

Naast de klassieke rookkasten produceren wij ook een nieuwe generatie elektrische rookkasten. Deze Kombikast biedt de slager of vleesverwerkingsindustrie nog meer mogelijkheden op het gebied van kleuren, drogen en roken.

Rookkasten voor jouw slagerij

Als een slager heb je hoogwaardig apparatuur nodig om levensmiddelen te produceren voor de verkoop in de winkel. Wanneer men zelf vleesproducten zoals rookworsten, hammen of buiken wil drogen en roken, dan heb je een goede rookkast nodig. De rookkasten van Spako zijn uitermate geschikt voor slagerijen, aangezien de kasten compact zijn en in elke slagerij geplaatst kunnen worden. Ook geniet je van een eenvoudig besturingssysteem en zijn de kasten zeer gemakkelijk te reinigen. Wij kunnen aan de hand van jouw wensen en behoeften een rookkast samenstellen, dus neem contact met ons op en laat ons weten waar je precies naar op zoek bent.

Een basisuitvoering of maatwerk rookkast

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte rookkast heb je bij Spako twee mogelijkheden om uit te kiezen. Of je kiest voor een van de basisuitvoeringen die hierboven staan getoond of je kiest voor een rookkast die niet alleen op maat is gemaakt maar die ook nog eens voldoet aan al je wensen en behoeften. Ongeacht de keuze die je maakt weet je zeker dat je eindigt met een kwalitatieve rookkast die past in jouw productie. Wil je meer weten voordat je een keuze maakt voor een basisuitvoering of een maatwerk rookkast? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Een professionele rookkast koop je bij Spako

Spako is al ruim 65 jaar de specialist in rookkasten en kookketels. Door jarenlange ervaring en innovatie heeft Spako een unieke rookkast ontwikkeld voor de ambachtelijke slagerij en vleesverwerkingsindustrie. De machines worden geproduceerd in eigen fabriek in Nederland, waardoor wij ook in staat zijn om maatwerk rookkasten te leveren. Dus overweeg je om een professionele rookkast te kopen? Neem dan contact op met Gerard. Hij staat je graag te woord en helpt je bij alle vragen.

 

Onze klanten

We zijn trots op de klanten die we hebben geholpen met alles van ‘stand alone’ machines tot complete productie- en kooklijnen. Vind hieronder een overzicht van enkele van de klanten die we hebben geholpen.

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans