Roerwerkketel KRWK

Door een jarenlange ervaring te combineren met de actuele techniek en technologie, heeft Spako een kantelbare ketel met roerwerk ontwikkeld voor het kook- en mengproces.

Ketel met verticale menging

In de KRWK modellen is de roerwerkmotor onder de ketel ingebouwd, waardoor er aan de  bovenkant ruimte ontstaat voor het vullen en legen van de ketel. Verkrijgbaar met een capaciteit van 350 tot 1000 liter. Speciaal ontwikkeld voor industriële batch-productie met de nadruk op kwaliteit en hygiëne. Een vierkante ommanteling die plaats biedt om zoveel mogelijk componenten in te bouwen die bovendien makkelijk toegankelijk zijn. De roerwerkarm is zoveel mogelijk vervaardigd uit RVS materialen en de teflon schrapers zijn makkelijk demontabel om te reinigen.

De dubbelwandige binnenketel kan worden geleverd voor stoom, thermische olie of elektrische verwarming. De U-vormige roerwerk en de tegenhouder zorgen voor een homogene menging. De ketel is niet alleen geschikt voor ragouts en sauzen, maar kan ook worden gebruikt voor koken en het mengen van maaltijden zoals rijst, pasta en aardappel producten. De ketels zijn leverbaar met een inhoud van 350, 500, 750 en 1000 liter.

Ketel met horizontale menging

Deze ketels zijn voorzien van een horizontale aangedreven roerwerk. Met een brede ketel met veel bodem contact met het product. Daardoor zijn ze ideaal voor het aanbraden en roerbakken. De groenten of kleine stukken vlees worden voortdurend door het roerwerk in beweging gehouden, het roerwerk draait links/rechts om. De snelheid ervan is instelbaar. De ketel kantelt aan de voorzijde, op een vast uitschenkpunt in bijvoorbeeld een euro-container.

De besturing

Voor de standaard handmatige besturing passen wij onze microprocessor MC TT a120 toe. Deze wordt in een separate RVS schakelkast ondergebracht met een geheel foliepaneel. De MC TT a wordt voorzien van speciale software voor de roerwerkketel. Hierdoor kunnen de volgende functies worden bestuurd:

  • keteltemperatuur
  • tijdsfuncties

Tegen meerprijs kunnen wij een kleuren touch screen met speciaal door ons geschreven software aanbieden met 100 kookprogramma’s

roerwerkketel krwk
+5
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans