Traiteurketel TRK-80

De Spako TRK roerwerkketel is ontwikkeld voor het koken en mengen van producten tot 150 liter, zoals soep, goulash, sauzen en ragout. Deze kantelbare ketel is de kleinste optie uit ons standaardassortiment. Het robuuste roerwerk, de geavanceerde elektrische bodemverwarming en de eenvoudige besturing maakt de ketel geschikt voor het verwerken van kleine batches binnen de voedingsindustrie, dierenvoedingsindustrie en chemische industrie. Uniek is het elektrisch kantelen van de ketel in elke gewenste stand, zoals de tumble stand om te mengen en de rechte stand om te vullen. De kantelhoogte is +/- 700 mm, waardoor je producten makkelijk uitschenkt.

Besturing en roerwerk

De TRK is er in varianten van 80 tot 150 liter, volledig gemaakt uit rvs. De ketel wordt standaard uitgevoerd met 4 hygiënische stelpoten en MC TTa120 besturing. Het uitwisselbare roerwerk wordt van onderuit aangedreven en is daardoor goed toegankelijk en eenvoudig te reinigen. Er zijn meerdere typen roerwerk verkrijgbaar, zoals een hekroerwerk uit strip of buis of een rvs roerwerk met tegenhouder. De standaard teflon bodem- en zijwandschrapers voorkomen dat er inhoud achterblijft op de wand en de bodem van de ketel.

Koken met lage temperaturen

Als je werkt met ingrediënten die niet geschikt zijn voor hoge temperaturen, zoals suikers- en melkproducten, is een TRK met water-/stoomwand een goede keuze. Bij dit type ketel is er een waterbad aan de onderkant van de dubbele wand. Door verwarming wordt het water omgezet in lagedrukstoom, waardoor je met de laagst mogelijke temperaturen aanbrandarm kookt. Vanwege de luchtdruk, zijn er bij deze keuze wel extra voorzieningen nodig.

Naast de TRK-80 roerwerkketel leveren wij ook grotere formaten, zoals de TRK-120 en TRK-200.

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans