• 750 liter kantelbare roerwerkketel
  • Automatisch kantelsysteem
  • Gemakkelijk koelen en spoelen van producten

Ook een project in gedachten?

Ook even sparren met Frank

Een extra roerwerkketel ter uitbreiding van de productielocatie

Fingerfood is in opkomst en NewForrest Fingerfood in Wijk bij Duurstede speelt daar naadloos op in. De behoefte van de moderne consument verandert de laatste jaren snel. De consument wil meer verschillende smaken en opties, keuze uit vlees of vegetarisch en daarnaast speelt gezondheid ook een rol. Er is behoefte aan gezondere varianten fingerfoods en snacks. Met de welbekende merken Kwekkeboom en Buitenhuis verovert NewForrest de fingerfood en snacks markt, zowel nationaal als internationaal.

Om de fingerfood markt de komende jaren vorm te geven én internationaal verder te groeien is de organisatie continue bezig om het productieproces te optimaliseren en uit te breiden. NewForrest is een ambitieus productiebedrijf en om toekomstige groei te realiseren is er behoefte ontstaan aan extra productiecapaciteit. Momenteel maakt de organisatie al gebruik van twee Spako roerwerkketels, maar dat is niet voldoende. De organisatie heeft met ons contact opgenomen met de vraag of wij de productielocatie willen uitbreiden met een extra 750 liter kantelbare roerwerkketel.

De uitdaging

NewForrest maakt gebruik van state-of-the-art technologieën en apparatuur. Daarbij is het van belang dat de productielocatie flexibel is ingericht en dat ze gemakkelijk kunnen opschalen. Naast de eigen merken, leveren zij ook private labels aan toonaangevende foodretailers. Co-manufacturing is een belangrijk onderdeel van de business en alle apparatuur binnen de organisatie moet daar perfect op afgestemd zijn, zodat zij in staat zijn om de beste kwaliteit fingerfoods te produceren, tegen lage kostprijzen. Een 750 liter kantelbare roerwerkketel is natuurlijk van flink formaat. Het is aan ons zaak om deze ketel perfect te integreren in de huidige productielocatie, waardoor het personeel efficiënt en arbovriendelijk kan werken.

Van tekentafel tot complete inrichting

In het verleden hebben we twee ketels geleverd aan NewForrest. Het was dan ook snel duidelijk wat de wensen waren en waar de specifieke ketel aan moest voldoen. Samen met NewForrest bekijken we hoe de roerwerkketel optimaal in de huidige productieomgeving past. Er worden opstellingstekeningen gemaakt met bijbehorende aansluitgegevens en NewForrest bekijkt of zij het daadwerkelijk kunnen verwezenlijken. Bij deze kantelbare roerwerkketel is een automatisch systeem aangebracht om het product te koelen en te spoelen, zoals bijvoorbeeld gebeurt bij nasi en bami. Het is van belang dat er een goed afvoersysteem aanwezig is. Vervolgens worden de technische tekeningen gemaakt, het apparatuur geproduceerd en geïnstalleerd op locatie.

De revolutie in fingerfoods is begonnen

Ter uitbreiding van de productielocatie hebben wij een 750 liter kantelbare roerwerkketel toegevoegd aan het machinepark van NewForrest. Daarbij rekening houdend met efficiëntie en gebruiksgemak. Zo is de ketel elektrisch te kantelen in elke stand die men maar wenst, waardoor het product gemakkelijk in 200 liter normbakken is uit te schenken. Daarnaast is de ketel voorzien van de modernste technologieën en heeft de ketel een besturingssysteem met 100 verschillende programma’s voor optimale productie.

Van roerwerkketel tot complete productielijn. Geen uitdaging is ons te gek. Samen ook een uniek project starten? Neem contact op met Frank.

+8

Spako apparatuur in dit project

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans