Kookketel RHP 500-750L

De Spako RHP kookketel is ontwikkeld voor het koken van producten tot 750 liter, zoals soep, sauzen, groenten en vleeswaren. Deze industriële ketel is volledig van rvs en heeft standaard een dubbelwandig deksel en watertoevoer. Afhankelijk van de inhoud is er capaciteit voor 1,2 of 3 takelbare korven. Daarnaast is de ketel voorzien van een PT 100 temperatuurvoeler: een kopvoeler die naadloos in de bodem van de binnenketel is ingebouwd.

Premixbrander

De aanbrandarme binnenketel is dubbelwandig uitgevoerd en standaard gevuld met thermische olie. De temperatuur van de dubbele wand kan via de microprocessorbesturing afzonderlijk worden ingesteld. De keteltemperatuur heeft een maximum van ongeveer 170° C. Bijzonder is de premixbrander, die met hetzelfde vermogen zorgt voor een snellere kooktijd ten opzichte van een traditionele brander. Het verschil kan oplopen tot wel 24 minuten.

Semi-koelketel

De binnenketel is aan alle zijden thermisch geïsoleerd en met rvs-plaat ommanteld. De dubbele wand van de binnenketel maakt deze ook geschikt om met stromend water te koelen. Aan de onderzijde wordt koud leidingwater ingevoerd, terwijl het warmere water aan de bovenzijde wordt afgevoerd. Met dit eenvoudige handbediende systeem kan de RHP ook als semi- koelketel gebruikt worden.

Meer of minder liters nodig? Onze basisuitvoeringen zijn verkrijgbaar in kookketel 100 liter, kookketel 200 liter, kookketel 300 liter en kookketel 500 liter.

+5
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans