Kombikast SPM-1180

Door jarenlange ervaring te combineren met de actuele techniek en technologie, heeft Spako een nieuwe kombikast ontwikkeld voor de worst makende slager/beenhouwer en kleine vleeswaren bedrijven waarin alle belangrijke bewerkingen, zoals drogen, roken, koken, bakken, doorkleuren, douchen en beperkt klimatiseren gecontroleerd kunnen plaatsvinden.

Rookontwikkelaars

Deze nieuwe kamer is leverbaar met een vloeibare rookontwikkelaar. Dit betekent minder rookuitstoot en minder teer met als resultaat een beter product, minder en gemakkelijker reinigen en beter voor het milieu en de gezondheid van jouw klanten. De rook vloeistof zelf is in diverse aroma’s leverbaar, zodat je kleur en smaak kunt kiezen naar je eigen voorkeur.

Geheel nieuw is de Touch Smoke verbrandingsrookontwikkelaar. Deze is plaats besparend ingebouwd in de deur. De werking is volgens een eenvoudig principe. Een houtblikje wordt op een keramische plaat verhit en zo ontstaat de rook. De rook ontstaat bij een lage temperatuur en wordt gerecirculeerd. Is de rook opgebruikt dan beginnen we weer met een nieuw blokje aan een nieuwe cyclus.

Ontwerp en uitvoering

Behalve het moderne design, is de kast gemaakt uit duurzame materialen met de nieuwste las– en isolatietechnieken.

Besturing

Met de ingebouwde volautomatische microprocessor TP 7,20 touchscreen, kun je werken met 100 programma’s in 20 stappen, die beëindigd worden ten gevolge van een ingestelde kern temperatuur of stapduur, terwijl geregeld wordt op de gemeten kamertemperatuur. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de gemeten- en ingestelde waarden via een PC op te slaan. Het besturingssysteem is gebruiksvriendelijk en laten de stap- en productnaam zien tijdens het verloop van een programma en hebben een uitgebreide registratie mogelijk voor de HACCP verplichtingen.

Uitgebreide uitvoering

Standaard is de kamer voorzien van:

  • een traploze toerenregeling van de ventilator.
  • een reiniging met pomp.
  • ingebouwde douche en overloop.
  • een milieu vriendelijke en compacte vloeibare rook ontwikkelaar, doch kan op je verzoek ook uitgevoerd worden met een verbrandings- of wrijvingsrook ontwikkelaar die aan de zijkant van de kast worden bevestigd.

De wagen van een Spakomat-1180 is 80x74x150cm. (l x b x h) met een stoklengte van 80cm en 6 etages, terwijl de Spakomat-1490 een wagen heeft van 90x74x170cm met een stoklengte 90cm en 7 etages.

Kombikast SPM 1180
+7
Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans