Hoogwaardige apparatuur voor drogen

Het drogen van vlees en vis is een essentieel onderdeel van de productie van hoogwaardige en smakelijke vlees- en visproducten. Bij Spako bieden we verschillende mogelijkheden voor het drogen van vlees en vis. We hebben speciale droogkasten ontwikkeld waarin vis en vlees op een zeer gecontroleerde manier kunnen worden gedroogd.

In onze droogkasten kunnen we meerdere procesfactoren controleren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en luchtstroom. Dit zorgt ervoor dat we het droogproces volledig kunnen afstemmen op het product en de gewenste eigenschappen ervan. Bij het drogen van vlees en vis is het bijvoorbeeld belangrijk om een juiste balans te vinden tussen het drogen van het product en het behoud van de smaak en textuur.

Een belangrijk voordeel van het drogen van vlees en vis is dat het product langer houdbaar wordt en minder snel bederft. Door het drogen wordt het vochtgehalte van het product namelijk verlaagd, waardoor de groei van bacteriën wordt geremd. Daarnaast wordt de smaak van het product geconcentreerder en intenser, wat zorgt voor een unieke smaakbeleving.

Onze droogkasten worden ook vaak gebruikt in combinatie met rookprogramma’s. Om een product te voorzien van een goede rooksmaak die pakt op het product moeten deze producten gedroogd worden. Het drogen en roken van vlees en vis is een ambachtelijk proces dat veel kennis en ervaring vereist. Bij Spako beschikken we over deze kennis en ervaring en zijn we in staat om hoogwaardige en smaakvolle producten te produceren.

image00012

Naast onze droogkasten bieden we bij Spako ook complete productielijnen aan waarmee producten op een in-line manier gedroogd kunnen worden. Hierbij wordt het droogproces volledig geïntegreerd in het productieproces, wat zorgt voor een efficiëntere productie en een betere controle over het droogproces.

Kortom, het drogen van vlees en vis is een belangrijk onderdeel van de productie van hoogwaardige en smaakvolle vlees- en visproducten. Bij Spako bieden we verschillende mogelijkheden voor het drogen van vlees en vis, waaronder onze droogkasten en complete productielijnen. Met onze kennis en ervaring zijn we in staat om hoogwaardige en smaakvolle producten te produceren die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Image

Onze klanten

We zijn trots op de klanten die we hebben geholpen met alles van ‘stand alone’ machines tot complete productie- en kooklijnen. Vind hieronder een overzicht van enkele van de klanten die we hebben geholpen.

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans