Roerwerkketel TRK

Spako is al sinds jaar en dag leverancier van apparatuur voor de worstmaker en traiteur. Door de combinatie van jarenlange ervaring en nieuwste technieken, worden onze producten perfect afgestemd op de wensen van de moderne vlees– en maal tijdproducenten.

Verwarming

De binnenketel van de TRK-80 en TRK-120 zijn enkelwandig, met directe elektrische verwarming onder de bodem. Deze directe warmte geeft snelheid en kan worden gebruikt om te bruinen maar ook om te garen. Koken in water is ook goed mogelijk. De warmte van de bodem wordt op verschillende plaatsen gemeten en is de basis voor de temperatuurregeling. De verwarmingscapaciteit kan eenvoudig worden aangepast zodat het ook geschikt voor dikkere producten zoals aardappelpuree of sauzen. De 200 liter ketel is dubbelwandig en verwarmt indirect.

Bij stoomverwarming passen we een dubbele wand van laser gelaste “Thermplate” toe. Tussen de zeer kleine ruimte tussen de twee RVS platen circuleert de stoom of thermische olie. Niet alleen kan een dubbele wand worden gebruikt voor verwarming, maar ook voor koeling met circulerend water of glycol.

Menger

De aandrijfmotor van het roerwerk is onder de ketel gemonteerd. Deze drijft een robuuste RVS mengarm aan met Teflon bodem en zijwand schrapers. De mengarm is makkelijk uitneembaar met een snel koppeling. Optioneel verkrijgbaar met een roerder houder om de menging te verbeteren. Deze techniek wordt overgenomen van onze industriële ketels. Het roeren en tumble actie verbetert het mengen.

Kantelen

Uniek in deze klasse is de elektrische kantelmotor. De ketel kan rechtop staan om te vullen, schuin voor extra mengwerking in de tumble stand. En uitkantelen op 70 cm hoogte in standaard 200 liter normbakken.

Extra’s

de water toevoer kan het werken met de ketel efficiënter maken. In het optionele touchscreen kunnen tot wel 100 programma’s opgeslagen worden, zodat je een digitaal kookboek kunt maken.

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans
+6