Hoogwaardige slagerijmachines voor jouw bedrijf

Spako is een Nederlandse producent van industriële slagerijmachines en levert rookkasten, kookketels en roerwerkketels aan slagerijen en de vleesverwerkingsindustrie. Met meer dan 65 jaar ervaring en door het toepassen van de modernste technologieën, hebben we een serie slagerijmachines ontwikkeld om de productieprocessen te versoepelen en tot de kleinste details te optimaliseren. Het resultaat: overheerlijke ambachtelijke vleesproducten, soepen, sauzen en kroketten.

Alle machines en productielijnen produceren wij in onze eigen fabriek in Asten (NL) en vanwege een flexibele productiemethode voldoen wij moeiteloos aan klantspecifieke wensen. Benieuwd wat wij voor jouw slagerij kunnen betekenen? Neem dan contact op met Gerard.

Rookkasten

Een slager heeft een professionele rookkast nodig voor het kleuren, drogen en roken van ambachtelijke vleesproducten. De klassieke rookkasten van Spako zijn geschikt voor traditioneel roken op natuurlijke trek. De kasten zijn voorzien van alle moderne gemakken en uiterst eenvoudig in gebruik. Bovendien is de kast ook heel gemakkelijk te reinigen.

De rookkasten van Spako zijn voorzien van een elektrische verwarming en volledig geïsoleerd. De temperatuur in de kast is hierdoor goed te regelen en dat maakt het kleuren en drogen van worsten, hammen, buiken en rookvlees goed te controleren, dit heeft een geweldig effect op de smaak van de producten Onderin de machine bevindt zich een aparte bak waar je handmatig hout in kan verbranden. De producten uit deze machine krijgen hierdoor een échte authentieke rooksmaak.

In ons assortiment vind je drie klassieke rookkasten: de RK-80, RK-100W en RK-100WD. Naast deze klassieke kasten produceren wij nieuwe generatie elektrische rookkasten, genaamd de Kombikast. De slagerijmachines van Spako maken het mogelijk om in bulk hoogwaardige vleesproducten te produceren.

Kookketels

Een kookketel is een belangrijke slagerijmachine die je met grote regelmaat tegenkomt in een professionele slagerij. Spako produceert sinds de oprichting in de jaren 50 al kookketels. De ketels worden succesvol toegepast voor het koken van worsten, hammen en koppen. Daarnaast produceren wij ook ketels aan met een dubbele wand. Deze ketels zijn uitermate geschikt voor de productie van goulash, ambachtelijke soepen en sauzen. Onze machines zijn verkrijgbaar in vier basisuitvoeringen: DWGV, RHP-250, RHP-350 en de RHI ketels.

Roerwerkketels

De industriële roerwerkketels van Spako worden ingezet voor het koken, roeren en mengen van ambachtelijke levensmiddelen. Deze machines zijn ontwikkeld voor het koken in water en het mengen van producten en maaltijden. In de praktijk worden de roerwerkketels gebruikt voor de productie van pasta’s, rijst, soepen, sauzen en ragouts.

Gebruikte slagerijmachines

Bij voorkeur bieden wij geen gebruikte maar gereviseerde slagerijmachines aan. De slagerijmachines die hiervoor in aanmerking komen worden vooraf geselecteerd door onze servicemedewerkers. Kunnen wij ze niet naar een betrouwbare en nette staat ombouwen, dan worden de ketels gerecycled.

Alle machines die we aanbieden moeten technisch tip top in orde zijn. Daarom bieden we gereviseerde ketels en kasten aan met algemene garantie voorwaarden. Benieuwd welke gebruikte slagerijmachines wij momenteel aanbieden? Neem contact op.

De specialist in industriële slagerijmachines

Spako is al ruim 65 jaar de specialist in rookkasten en kookketels. Door jarenlange ervaring in de voedselverwerkingsindustrie en continue innovatie heeft Spako een serie unieke machines ontwikkeld. Alle machines produceren wij in Nederland, waardoor we in staat zijn om maatwerk machines leveren. Indien je nog vragen hebt over onze producten of je wilt weten of wij kunnen voldoen aan jouw specifieke wensen. Neem dan contact op met Gerard. Hij staat je graag te woord en helpt je bij alle vragen.

Made in holland

Wil jij jouw processen efficienter inzetten?

Drink eens een kop koffie met Gerard. Hij weet precies wat jij nodig hebt.

Of vul ons contactformulier in op de contactpagina

Gerard Crooijmans